tisdag 15 november 2011

Kiropraktor

Igår blev två av tre hästar bortskämda av kiropraktorn! Det var Dancer och Gold som fick bli lite justerade. Racke är så rörlig och kan svänga rejält på höfterna och vrida hals och huvud åt alla möjliga håll så han behövde ingen behandling. Tyvärr så har han varit lite oren i ett bakben... Men han ska villa lite nu och sen kanske det blir en IR-behandling för honom ;)

Kiropraktorn konstaterade att både Gold och Dancer var helt normala i kroppen men hade några låsningar, vilket dom flesta hästar har.
Vi ville veta om Gold hade någon låsning som gjorde att hon blev hal,t och kiropraktorn bekräftade att Hon hade en låsning mellan några ländkotor som antagligen kunde vara anledningen till hältan.  Så det ska förhoppningsvis vara borta nu!

Dancer var mjuk och fin men lite sned i sitt bäcken och hade en låsning i nacken vilket gör att han gärna lägger huvudet på sned. Men nu är det också fixat ;P  Blir intressant att se hur mycket skillnad det blir i ridningen nu :)

1 kommentar:

  1. hejsan :) bra att era små hästar mådde bra:)jag ville bara säga att det finns en klubb dressyr på jfk den 4 december, och tänkte på dig då du ville vart med denna helgen:P det e klasserna LC:2,LB:2 & LA:3

    SvaraRadera