måndag 25 november 2013

Inspiration från Pether Markne och Per Sandgaard

DiNozzo ridning med inspiration från Pether Marknes och Per Sandgaards clinic som jag var på häromveckan.

Började med att rida fram i ett ganska friskt tempo i trav med fokus på att han verkligen skulle ha en BRA trav där han kändes mjuk och klev på bra. Gick över till galopp och jobbade med att få en rund rytmisk galopp där han stampade av ordentligt. Fortsatte sen på samma sätt men la in mer tempoväxlingar, sex steg framåt sex steg tillbaka. bra sätt att testa hur mycket man kan få dom att lägga vikten på bakbenen.

Gick sen vidare till att göra växlingar mellan öppna och sluta. Öppnorna gör han faktiskt riktigt bra nu! Slutorna är lite jobbigare så där nöjer jag mig med att han bara flyttar några steg. Gjorde det här i skritt och lite långsam trav. Sen red jag på mer framåt och tog bort slutorna eftersom han inte orkar gå på så mycket framåt i dom än! Gjorde övergångar från skritt till trav i öppnorna vilket han gjorde galant och då kom han upp väldigt fint!

Genom hela passet tänkte jag på att hela tiden behålla en bra grund! Tycker annars lätt det blir så att bara för man ska göra en specifik övning eller rörelse så tappar man lätt lite mjukhet hos hästen. Det var just det Pehter Markne och Per Sandgaard pratade mycket om. Att vi är lite dåliga på att jobba med en bra grund och det blir lätt att man samlar sönder hästens gångarter och tappar dess naturliga mjukhet och rörlighet!

DiNozzo har också fått sig en avhyvling med klippmaskinen. Trodde inte vi skulle behöva klippa honom eftersom han typ inte satte någon vinterpäls förra året.Så då blev det klippning ändå!

Och som ni ser så har det varit lite vitt här i några dagar! Blev några spontana snöbilder! 



Tryck för större bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar