onsdag 31 augusti 2011

Har haft några underbara ridpass på Racke. Han var lite stel och skruttig i lördags så fokuserade mest på att rida framåt i låg form och få ett hyfsat bra steg och takt. I skritten arbetade vi med rakriktning och att få in bogen  genom att skritta på en liten fyrkant och runda och trycka in bogen i hörnorna och sen rakrikta igen. Måste funkat bra eftersom dagen efter kändes han mycket bättre!

Söndag: Var med mamma och tittade på nationell intermediaire på JFK. Wilbur hette favoriten som kom tvåa efter hingsten Channon 1082. Inspirerade av dagens dressyrtävlingar åkte jag och mamma hem till våra hästar och försökte rida lika fint xP
En rörelse som jag blev inspirerad av var galoppsluta och sen gå över i en galoppiruett. Försökte detta med Racke och givetvis blev det inga superfina slutor och det var långt i från några centrerade galoppiruetter x)
 Men blev i alla fall något som liknade början till något som liknar piruetter ;)

Måndag: övade på ungefär samma grejer plus lite 10meters volter. Funkade bra, men högergaloppen är svår! Går bra så länge man inte kräver för mycket men så fort man ska göra något som tex en mindre volt skänkelvikningar i galopp, förvänd galopp mm så spänner han sig och kortar galoppen. Någon som har några tips på vad man kan göra åt detta?


Har inte blivit någon ridning av Ettan eftersom hon har skadat sig :/  Hon har rivit upp sig ordentligt på låret och är halt. Hon har blivit sydd och fått ett dränage insatt, men den viga lilla hästen har ju givetvis puttat ner bandaget och dragit ut dränaget... Men rann inte så mycket ur dränaget så hoppas att hon inte behöver det. Får se vad veterinären säger.  

Ettan får en puss av 1 1/2åringen Veritas
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar