lördag 13 augusti 2011

ridning av racke och igångsättning av Ettan

Började med att rida Racke på banan. Han var superduktig! Började med att rida honom i en lågform och red på mycket framåt för att få honom mjuk och följsam. Samlade upp honom lite sen och gjorde några fina öppnor och slutor. Trände på igångsättningar. Funkade fint från skritt till trav och från trav till galopp. Var inte så svårt att få honom att börja galoppera från skritt, däremot var det svårt att få honom att börja galoppera utan att öka takten i skritten och behålla samma form. Försökte tänka halt med sitsen samtidigt som jag kvickade upp honom lite och efter några misslyckade försök så blev det några fina igångsättningar. 
Efter Racke var det dags att rida Ettan som har haft lite vila. Vi tränade på lite serpentin bågar i skritt och trav. Funkade bra i skritten och hon rundade sig fint och trampade på bra. Var lite svårare i traven men gjorde som Åsa sa och red på framåt och gav rätt hjälper sen ifall bågarna inte blev så fina spelade inte så stor roll.


Sen var det dags för lite galopp. Vänster galoppen funkade bra öste på ganska mycket och rundade lite på kortsidorna. Höger galoppen var lite svårare då hon gärna ville fatta  vänster galopp. Tog in henne på en volt och ställde inåt. Försökte hålla en ganska stor volt men eftersom hon tränger inåt i höger varvet så blev den inte så stor. Men fortsatte ge rätt hjälper och ställa inåt, blev bara jobbigare för henne att gå på en liten volt. Men tillslut blev det rätt galopp. Åkte in i vägen nån gång men annars var hon jätteduktig.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar