lördag 28 januari 2012

Dålig uppdatering, Två inlägg i ett

 Inlägg numer 1
Har inte hunnit med eller orkat blogga något det senaste, men det har hänt ganska mycket ;) Dancer är fortfarande kvar hos oss. Hon som var och provred honom vill ha honom men tyvärr så har hon fått hem sin häst igen.

Så hon ska avvakta tills han blivit såld. Så om ni vet någon som söker en snäll läromästare utbildad Msv:B, 16-år  mörkbrun med vita tecken. Vill gå lite lättare tävling och är snäll i alla hantering och trygg i skogen. Har lindrig artros i båda frambenen men inget som hindrar lättare arbete. säljes för ca 30 000:- hem viktigare än priset! Hör av er till Yvonne 0709 78 98 83 Zpenzer heter hästen ;) Obs har fått tillåtelse av säljaren att lägga ut det här :)

Zpenzers pappa Guinness (Golds med)

Inlägg numer 2

Vi har blivit lite oroliga för lilla älskade Racke. Nu märks det helt plötsligt att han har blivit gammal. Det har gått ganska fort nu det senaste, han har blivit mer bukig, mer svankig och han har fallit ur en del och blivit lite kantig över korset. Ridningen går bra så länge han får arbeta fritt med ryggen, det vill säga när man rider lätt och står upp i galoppen. Men att sitta ner på honom går inte så bra :/  

Blir lite orolig för honom. Hoppas att det bara är vanlig ålderdom och inte en tumör eller cushing-syndrom :( Men annars är han väldigt pigg och har bra aptit! har ökat på hösilaget mycket! och han har ett bra senior foder (Spillers, det röda) kanske ska han få lite olja också.




Världens snällaste!
Men det är lite tråkigt att jag och Racke inte kommer längre, och det känns inte rätt mot Racke att fortsätta pressa honom i dressyren. Kanske finns det någon där ute som skulle kunna ha kul med Racke i skogen och lite lättare hoppning och dressyr. Men säljer honom gör vi inte! Utan kommer bara låna ut honom till någon som är snäll! Han är ju min lilla ängel <3

Vi pratar för fullt här hemma om vad som kan vara ett alternativ för mig, antingen att köpa eller ha på foder. Men det ska vara en häst som inte är för stor, allt mellan 150-168 men är den lite större måste den vara ädel och lätt. Snäll och duktig med fin gång och gärna kunna hoppa lite, också ska den ju vara vacker att kolla på ;)


2 kommentarer:

  1. Alltid tråkigt när man märker att ens djur börjar bli gamla =(

    Var försiktiga bara med hösilaget (gäller även hö), ökar man på för mycket är det större chans för fång! Framförallt för den äldre hästen och om den har syndrom för cushing.
    Något jag varmt kan rekommendera som vi har hållit på med ett tag nu är SMHN- nät (små maskiga hö nät) , ges i hage och i box på natten. Hästarna äter många timmar, dom pillar i sig och matsmältningen blir bättre. Mättnadskänslan är längre, dom blir lugnare och kroppen mår bättre när dom äter "konstant" som dom gör vid betet.

    Hoppas ni får många år till, han är en härlig häst :)

    SvaraRadera
  2. Ja såklart att om man gör en väldigt drastisk höjning så är det inte så bra :) Men det är inte vad det handlade om nu, och han har aldrig visat några symptom till fång inte ens förhöjd puls när han gått på bete. Och det är såklart man ökar på grovfodergivan först av allt om hästen magrar av.

    vi har redan SMHN ;)

    SvaraRadera