onsdag 3 april 2013

Lektioner för Å

Idag har hästarna och deras ryttare fått slita ;P Lektion för Å idag på eftermiddagen. Gud vad det gick dåligt i början! Enligt mamma och Å så såg det helt okej ut men det kändes för jävligt. Fick rida spiralen (man rider på volt och jobbar sig sakta inåt och sen sakta utåt) det gick inte alls bra till en början, speciellt inte i galoppen. Men tillslut så lossnade det!

Sen jobbade vi med lite uppridningar, serpentiner och tio meters volter. Uppridningarna var fina och det enda som jag måste tänka på är att rida ut ända till vägen och runda i svängen (lätt sånt man glömmer när man rider program). Serpentinerna och tio meters volterna blev runda och fina.

Avslutade med att rida lite ökad galopp och ökad trav. Trav ökningarna blev inte så bra, jag kunde inte riktigt sitta i och få fram honom så som jag ville. Galopp ökningarna gick bättre! Dom blev bra på långsidorna, på diagonalerna drar han iväg lite ;)

Jag tror mamma är lite kär i DN ;P
Kollade också på mamma när hon red Nozzo. Riktigt duktiga var dom. Märks att Nozzo blir starkare och mamma blir duktigare!

Han kan minsann sätta under sig ganska bra i traven emellanåt! Dock så blir det grymt jobbigt för honom och han orkar bara lite. men kolla så kort och fin han blir ;P
Travsekvens med halvhalt och eftergift, han kan minsann samla sig ibland ;)



Duktig häst!

2 kommentarer:

  1. Oj han ser väldigt fin ut! =)

    Tror nog det gick väldigt bra även fast det inte kändes så, men det är ju bra att vara lite självkritisk ibland så man jobbar ännu bättre nästa gång =)

    SvaraRadera
  2. Ja ibland så! När han faktiskt bestämmer sig för att han orkar sitta lite på bakbenen så blir han så tjusig ;P

    Haha ja det såg nog bättre ut vad det kändes (tur är väl det)
    Ja ibland får man vara lite sträng mot sig själv!

    SvaraRadera