måndag 13 maj 2013

Rackes födelsedag


Igår höll Racke på att inte klara livhanken... Jag var inte hemma eftersom jag varit i Stockholm Torsdag-Söndag så jag vet inte riktigt vad som hände. Men tydligen så hade Racke helt plötsligt fallit ihop i stallgången där han gjordes iordning inför en ridtur. Han Försökte resa sig upp några gånger men fick inget grepp och gav snabbt upp. Mamma, pappa och familjen Wennerberg försökte tillsammans resa honom upp men det gick inte. Då beslutade dom sig för att kalla in räddningstjänsten och jourveterinär. Räddningstjänsten var först på plats med brandbilar och mannar från både Mullsjö och Habo. Medans dom väntade på veterinären så försökte brandmännen fästa brandslangar runt lilla Racke som nu var väldigt trött och medtagen efter en timmes kämpande.

Veterinären kom och kunde sätta nål och ge lugnande och smärtstillande. Sedan fästes en sele runt lilla Racke. Selen fästes på en vinsch som fästes på en dubbelvikt stege utanför stallet. Efter många om och men kunde han lyftas och dras ut genom dörren för att hamla platt på marken utanför. Väl utanför stallet tog dom bort linorna som dom bundit ihop benen med och då sprattlade han till några gånger och sen var han uppe på benen igen. 

Efter tre timmars kämpande så var han han väldigt trött och darrig men efter några varv på ridbanan blev han stadig och mindre stel. Nu när han stod upp kunde veterinären undersöka honom lite närmare. Han verkade må ganska bra efter omständigheterna, några mindre sår och ett bett i tungan var det ända.  Men han fick ett dropp för säkerhets skull, vilket Racke tyckte var helt onödigt eftersom han då var tvungen att stå still! Han ville gå iväg och kolla på brandbilarna ;) Men han fick lite hö att tugga på och då var det lugnt :)

Dancer var tydligen en klippa under hela händelseförloppet! Hon var lugn och gnäggade uppmuntrande när Racke försökte resa sig. Hästar är klokare än vad man  tror. Till råga på allt så var det Rackes födelsedag också, en födelsedag vi aldrig glömmer!

Var och hälsade på honom  idag och han verkade må bra. Han var pigg och ville bara mumsa morötter ;) Lite svullen och öm på några ställen men annars verkade han vara helt okej! 


Lite bilder från idag!








Finaste Racke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar