tisdag 27 december 2011

Blev ingen tur ute på fältet för mig och Racke idag eftersom vädret inte tillät det -.- Så Racke fick ta sig en sväng i ridhuset idag också. Han kändes bra men var något hård i sidorna, så hade en lång framridning där han bara fick gå i lågform och böja igenom sig ordentligt på små åttvolter och galoppera på ordentligt när jag stod upp i fältsits.

Och efter det så var han redo för att börja jobba lite ordentligt ;) Gjorde lite igångsättningar i öppna både till trav och galopp. Tränade också förvändgalopp där han skulle bibehålla takten och rundningen.

(Bilden är gjord för att börja i vänster varv)
Rid in på diagonalen,  vänd upp på medellinjen och rakrikta ställ om till höger och fortsätt rid på en femtonmeters volt i förvänd gallopp. Fortsätt ut från volten och ställ om till vänster och gör en ganska snäv sväng ut i vänster varv.

Tänk på att alltid ha hästen i balans, att den är självbärig och att den inte får springa iväg  i svängarna. Om det blir för svårt så kan man alltid göra volterna och svängarna större ;)

Glöm inte sitta kvar på yttersittbenet i den förvända galoppen, ha stöd på yttertygeln och samtidigt runda hästen runt innerskänkeln och hålla in yttersidan med ytterskänkeln.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar