fredag 4 januari 2013

Hoppehästarna Molle och DN

Idag fick hästarna vara hopphästar! Det var duktiga Kicki som var så modig och satte sig upp på våra vilddjur ;) Kicki är verkligen jätteduktig, hon har jobbat i ett hoppstall i många år så hon är van vid det mesta.

Först ut var DiNozzo. Nere i ridhuset stod ett litet kryss med två "sockerbitar". Det hindret var JÄTTEFARLIGT!Krävdes mycket övertalning för att få över honom. När han väl hoppade gick han ner i levad och tog sen ett jättesprång över x)

Dom andra hindren hoppade han bra! Han fick bara hoppa lite lågt eftersom han måste få lite mer rutin. Men han fick beröm för att han rörde sig väldigt behagligt och hoppade med mycket rygg även fast det bara var små skutt.


Sen var det Mollers tur att hoppa! Han kan hoppa men blir lite het och rusar som en tok mot hindren. Så med honom så var det bara lydighet som gällde.

Han försökte hugga tag i bettet och rusa några gånger, men det kom han inte långt med! När han gjorde så fick han göra halt framför hindret och inte hoppa. Han lärde sig ganska snabbt att om han drog mot hindret så blev det inget hopp! Och det är ju inget kul ;P
Han fick avsluta med att hoppa en liten bana på ca 90cm. Han hoppade så fint så är så nöjd med honom!

Har bilder men går inte att ladda upp något! Min blogg strejkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar