fredag 18 januari 2013

Träning för treårs!

 Idag var det löshoppning som stod på schemat! Idag hade vi lite annorlunda bana mot vad vi brukar ha. En galoppbom, två rättuppstående som inhoppningshinder och sen en oxer i slutet. Vi bygger upp det så eftersom en av hästarna som är med ska gå treårs test till våren. Så då får våra hästar också träna så ;)

Det var faktiskt riktigt bra att ha det så! Hästarna kom in bättre och var tvungna att tänka lite!

Så här ser det ut ;) Först ut var Moller! Och wow vad han hoppade! taxerade in fint och hoppade så snyggt! Han har lite teknik den där lilla hästen ;)

Var meningen att det skulle vara 70cm på första inhoppningshindret sen 80cm på det andra. Men vi mätte inte fören efter han hade hoppat. Då visade det sig att det var 90cm på båda hindren och 120cm på sista. Så det blev lite fel men Moller hoppade lika bra ändå!

Blev också väldigt positivt överraskad av att han rörde sig så fint. Han brukar alltid vara lite kort i steget när han springer lös. Men idag fjädrade han runt så fint. Kanske hör det samman med att han gått så bra i ridningen?


Nozzo var också givetvis med och hoppade. Dom fruktade sockerbitarna var med på första hindret o.O Så det var såklart lite läskigt! Men han hoppade fint. Men han rör sig ju ganska stort så ibland är det lite svårt för honom att få plats. Tur att han rör sig så fint ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar