torsdag 28 mars 2013

Duktiga pollar!

Igår var jag och Moller ute i skogen busade ;) Nädå vi tog en ganska lugn runda med skritt och trav. Det är ganska läskigt att gå själv i skogen tycker Moller, så han var lite trippig och spänd i början. Ända gången han slängde sig runt och ville springa hem var när vi skulle rida genom en gård (Kvarnö) och det var en liten ponny som kollade fram runt husknuten (Snövit). Det var läskigt! Men när han såg att det var en vit fluffig ponny och inte ett vitt fluffigt monster så lugnade han ner sig ;P

Men han var duktig och när vi hade skrittat och travat i ca 20minuter så coolade han ner sig ganska bra och kunde trava och skritta fint. Tror han tyckte det var lite kul att vara ute (även fast det fortfarande är lite läskigt) han skrittade på i ett väldigt friskt tempo och frustade förnöjt!




Tog en tur på den store röde också! Fast med honom blev det dressyr i ridhuset. Vi hade ett sånt där "friskt tempo

framåt" pass. Gjorde lite öppnor och 10meters volter vilket funkade bra. Testade också lite sluta och förvänd sluta vilket var lite svårare! Men några steg blev helt okej och då fick han massvis med beröm!

Gjorde lite fattningar från skritt till galopp och övergångar från galopp till skritt på volt. Red på framåt i galoppen och sen samlade upp ganska mycket innan skritten, blev faktiskt bra!


1 kommentar:

  1. Så himla fina är era hästar! :)

    Sv: Nej du har nog rätt i det, det är nog bara konstigt för dom som kanske inte fått lära sig annat. Men börjar ju förstå tillslut att dom är lite för stora för att inte sätta sig emot någon gång ;)

    SvaraRadera