måndag 25 mars 2013

Lektion för Å med skolor!


Igår så gick båda hästarna lektion för Å. Jag och Moller övade på skolor, öppna, sluta och förvänd sluta. Gjorde tre olika övningar för att förbättra rörelserna och som var väldigt bra för att få koll på hur jag använder hjälperna! Jag red alla övningarna i skritt och trav.


Övning ett: Rid in på diagonalen i öppna, rid rakt fram i sluta, rid sen ut mot spåret i öppna

Övning två: Rid på ett rakt spår i sluta, gör en bakdelsvändning och fortsätt i sluta på det nya spåret, gör en bakdelsvändning och fortsätt på samma sätt. I traven så blir det inte riktigt en bakdelsvändning. Men ge samma hjälper så blir det som en volt tillbaka med rumpan innanför spåret.

Övning tre: Rid några meter innanför spåret. Börja i öppna, när öppnan känns bra så lägger du om skänkeln och flyttar hästen i förvänd sluta.

Översta bilden till vänster visar en öppna på rakt spår.
Översta bilden till höger visar en sluta på rakt spår.
nedersta bilden till vänster visar en förvänd sluta på rakt spår.
nedersta bilden till höger visar en sluta på diagonalen.


Han gör skolorna ganska bra. Han har inte så svårt för tvärningen eller rundningen, det som är svårt är att han ska vara jämn genom hela rörelsen och få ordentligt flyt.

Sen tränade vi lite förvänd galopp på volt. Å såg också att han gjorde ett rent byte när jag klämde till honom lite med ytterskänkeln i den förvända galoppen ;P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar