lördag 9 februari 2013

Gårdagens ridpass

Ja gårdagens ridpass var verkligen en blandning av både ris och ros. Bromsen fungerade inte och det där med att svänga var inget kul x) så det var mest fullt ös rakt fram, tror han hade lite spring i benen. Så i början var det väldigt svårt att få honom att inte bara dra ihop sig och pinna på i duracellkanin tempo! Men när han fått jobba ett tag och galopperat av sig så blev det lite enklare att få honom att slappna av och söka sig neråt.

 Jobbade på att göra fina övergångar från galopp till trav. Det är inte svårt att bara bryta av från galopp till trav men att att jobba in i övergången och behålla rundhet och mjukhet är lite trixigare och jag tycker det är något som man lätt slarvar med, i alla fall jag ;) Men i slutet blev han väldigt fin och LUGN! ;P


 Red också DiNozzo en sväng efter att mamma ridit honom en stund. Han kändes mjuk och följsam dock lite reaktionsseg. Han och Moller är lite olika om man säger så ;) Körde lite "öka galoppen på långsidan, korta galoppen på kortsidan". Önskar att man hade större ridhus då han bara hinner ta tre galoppsprång på en långsida x) Men han var duktig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar