söndag 24 februari 2013

Träning med pigg häst!

Träning på Moller igår gick väldigt bra! Å tyckte att grundformen var mycket bättre redan från början jämfört med förra veckan. Vi har ju faktiskt vart duktiga och övar på vår läxa ;P


Vi red igenom Lb:1 och det var inte några direkta svårigheter. Så vi tränade på att rida framåt ordentligt så att vi fick ett fint flyt genom hela programmet och fin rundning i hörnen och serpentinbågarna.


Sen tränade vi på att växla mellan att rida i mellantrav och en lite kortare kvickare trav, allt på böjt spår! Sen gjorde vi samma sak i galoppen. Vi övade också på att behålla rundheten i ökningarna på diagonalen i både trav och galopp. Det gjorde vi genom att lägga volter innan och efter ökningarna samt röra lite på bettet i ökningen för att behålla rundheten. Det blev bättre men han ska bli ännu rundare ;)


Idag så red jag bara ett lättare pass för att kolla av grejerna som vi övade på igår. Han kändes väldigt mjuk och följsam och både han och jag hade tagit till oss det som sas på lektionen igår ;P Gjorde tre ökningar som han gjorde riktigt bra så då nöjde vi oss med det!


Igår blev DiNozzo blev tömkörd av Å och sen red mamma en sväng. Dom var duktiga ;) Kollade lite på när hon red honom idag. Såg riktigt trevligt ut! Han bärde sig riktigt bra och såg lätt och fin ut :P






2 kommentarer:

  1. Haha jaa men klart man ser sin häst som fantastisk och det skall man göra, men ska man skriva en annons så hade jag tänkt på att dämpa lite och kanske börja jämföra. Då ser man ju lite mer verklighetstroget på det hela... Hoppas jag iallafall haha, vissa gör nog inte det ;)

    Men det är helt okej att se sin häst genom sina rosaskimrande glasögon annars tycker jag, det är bara bra! ;) Men inte när man ska skriva annonser, haha. Det gör ju att potentiella köpare kanske drar sig ur dessutom?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis! Det är bara dumt att bygga upp förväntningar hos den eventuella köparen och som hästen sen inte lever upp till :/ Nä det är bättre att inte skriva för mycket så får köparen bilda sin egen uppfattning.

      Radera