torsdag 7 februari 2013

Torsdag

Igår gick DiNozzo i skogen och trimmades lite i ridhuset med Kicki. Var meningen att han bara skulle gå i skogen men det var så halt så det gick knappt att skritta! Idag fick han vila och bli ompysslad ;)

Moller vilade igår och fick idag gå ett härligt dressyrpass ;P Provade att rida i Connector sadeln men vet inte riktigt vad jag tyckte om den? Tycker om att den hade smal midja vilket gjorde att man kom ner väldigt bra. Men jag störde mig lite på dom stora utanpåliggande knävulstren. Kåporna hamlade lite konstigt och stod liksom lite ut från hästen, men det kanske bara är på Moller?

Moller var dock väldigt duktig. Han vilade igår så han var lite stel, men annars väldigt fin och hade MYCKET energi! I galoppen övade vi på att korta och länga. Det lyssnade han väldigt bra på idag. Han brukar bli lite övertänd och vill gärna inte korta upp sig när han fått länga ut ;) Men idag så behövde jag bara tänka på att sitta lite mer tillbaka så kortade han upp sig fint och väntade på att han skulle få komma iväg igen.

 

Connector
Connector är en ny dressyrsadel som är designad ut i från helt nya tankebanor i förhållande till passform för häst och ryttare. De bästa egenskaperna från all världens sadlar är samlat i en - och det är även tillfört nya.

Målet med Connector har varit att skapa en sadel som ger 100% komfort för både häst och ryttare. Sadeln är byggd på en träbom med det allra mjukaste och finaste lädret. Sits och vulster är av kalvskinn.

Connector blev det självklara namnet på sadeln då det är tänkt att den ska vara den fullkomliga förbindelsen mellan häst och ryttare.


Anatomiskt utvändigt stöd för din överskänkel ger nära kontakt med hästen samt frihet att flytta din underskänkel.

Smal midja.

Unik utformning av sadeln vid bogbladen ger hästen extremt mycket rörelsefrihet.

Breda och platta bossor - med extremt stor men kort bossa i trapezområdet så att din häst inte blir klämd bakom skulderbladen.

Lösa sadelbossor som arbetar smidigt samt följer hästens rörelser.

Kopierat från http://www.sadelmagasinet.se/product.asp?product=1283

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar