onsdag 20 februari 2013

Ridövning anti-fluff

Vet att det stod galoppintervaller på schemat för mig och Moller igår. Men fördelen med att göra sitt eget schema är att man kan ändra det som man vill ;P

 Så idag red vi vanlig dressyr i ridhuset, gjorde bl.a. övningen på bilden. Något som är bra med denna övningen är att man lär sig planera sin väg eftersom man har bestämda punkter att rida till (bra när man ska rida program), och eftersom det händer mycket hela tiden så har man ingen tid till att bara sitta och åka med! Övningen är lösgörande, samt samlande vid övergångar, förvänd galopp och hörnpasseringar.



Började med att rida den i skritt, sen trav och sen galopp. Kom på efter ett tag att det var första gången jag red skänkelvikningar i galopp på Moller. Men det gjorde han bra förutom att han spände sig lite och blev lite kort i halsen. Så vi la till en 10 meters volt efter skänkelvikningen så att han skulle runda till sig lite innan den förvända galoppen. Förutom den övningen så gjorde vi lite galoppfattningar  med tagen bakdel. Usch och fy vad det var jobbigt tyckte Moller!

Så han försökte komma undan genom att trippa iväg  med näsan upp i vädret. Men  gjorde bara om fattningen tills han gjorde rätt  i båda varven, och då avslutade vi övningen.



Funderar på att ändra schemat idag igen x) På schemat står det dressyr men funderar på att rida i hagen. Dock så har det kommit väldigt mycket snö så i sådana fall blir det ett kort pass!

2 kommentarer: