söndag 17 februari 2013

Skogen!

Båda hästarna fick idag (Söndag) gå i skogen med mig

Jennie var med och gick med hundarna.Väldigt bra då Moller är lite fånig när man är ute själv, och med lite så menar jag MYCKET ;)

Med Moller red jag en tur på över en timme men som bestod av mestandels skritt och lite trav. Han gjorde bara en halvstegring och slängde sig runt. Men denna gången så lät jag honom inte snurra runt utan försökte bara styra tillbaka honom åt samma håll.

Det ledde till att han backade på tvären i illfart men när han märkte att jag inte släppte något så gav han tillslut med sig och gick förbi vad det nu var som var så läskigt -.-'

Resten av turen skötte han sig bra! Han var givetvis lite spänd och tveksam men han slappnade av mer när han fick trava :) Och när vägen ledde hemåt så traskade han på så snällt ;)

Men det är väldigt bra att ha med sig någon på marken när man är ute på en så osäker häst. När det var något läskigt, typ gröna sopptunor eller trästockar, så gick han in bakom Jennie för att söka skydd... Tror inte Moller förstår att han typ väger tio gånger mer än vad hon gör x)


 


Tillskillnad från Moller så tycker inte DiNozzo alls det är läskigt att vara själv i skogen ;) Han tycker bara det är kul och traskar glatt på framåt :P

Red först lite på fältet i skritt och trav och sen red vi en sväng i skogen. Han fnorkade friskt i början och tyckte att allt var allmänt spännande!
Vägen var fin så vi både travade och galopperade lite, och det gjorde han bra! Lite stark i galoppen, men han lyssnar på när han ska sakta av så det är inte svårt att få stopp på honom.

Sen travade vi av lite på fältet :) Han blev ganska ordentligt flåsig så vi skrittade av ganska länge.



2 kommentarer: